NieuwVoetbal

Zo ziet het eerste Nederlandse vrouwenelftal uit 1973 er precies vijftig jaar later uit

Op 9 november 1973 speelde het nationale vrouwenelftal de eerste interland, die door de KNVB werd erkend. Precies vijftig jaar later krijgen deze voetballers een eerbetoon op Wembley.

De tegenstander van 1973 was Engeland, waarvan met 1-0 werd verloren. Op 1 december speelt datzelfde land opnieuw tegen Nederland met als inzet een plaats voor de Olympische Spelen.

Vijftig jaar geleden kwamen ongeveer 3000 toeschouwers naar het Elm Park in Reading. Vrijdag spelen Engeland en Nederland op Wembley in Londen, waarvoor vorige maand al 60.000 kaarten waren verkocht! Het illustreert de enorme ontwikkeling van het internationale vrouwenvoetbal in die tijd.

Eerbetoon

Begin deze week woonden de voetbalsters van 1973 al een training bij van het huidige Oranje. Speciaal voor Sportgeschiedenis maakten zij een filmpje in hun jubileumshirt.

Vrijdag wordt het Nederlandse team van 1973 op Wembley als eregast ontvangen, samen met hun Engelse tegenstanders van toen. Het is een prachtig eerbetoon voor deze voetbalpioniers, zowel van de FA als de KNVB.

Waardeer deze site!

Onze content is gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

Mijn gekozen waardering € -

Jurryt van de Vooren
https://sportgeschiedenis.nl
Specialist in sporterfgoed. Al meer dan 25 jaar de enige Amsterdammer, die is afgestudeerd op Feyenoord.