Voetbal

Zwolsche Boys op jacht naar voetbalbeker uit 1925

Leden van voetbalvereniging Zwolsche Boys komen vandaag naar een veiling van Zwiggelaar Auctions in Amsterdam in de hoop een beker uit 1925 te kopen.

De Zwolsche Boys liep vorige week per ongeluk tegen het bericht aan dat een oude beker wordt verkocht op een veiling, waarop de naam van de club wordt genoemd. ‘De beker is afkomstig van een wedstrijd uit 1925. In de derde ronde van de toenmalige NVB Beker wist de club uit Zwolle-Zuid te winnen van de Nederlandse Corinthians.’

Via Twitter werd een oproep voor meer informatie verzonden, waarop ik een bijdrage kon leveren. Het tijdschrift van De Corinthians staat namelijk online bij Delpher en zo was heel makkelijk meer informatie te vinden over de herkomst van de trofee. Zo bleek de beker een gift van de Zwolsche Boys zelf te zijn.

 

Foto’s van de beker via Zwiggelaar Auctions

In het wedstrijdverslag staat dat de toenmalige voorzitter, B. Koning, de tegenstander als herinnering een zilveren beker aanbood. Wat we alleen nog steeds niet weten, is waar die negentig jaar lang is gebleven voordat die opdook bij het veilinghuis.

De Zwolsche Boys wil dit relikwie nu graag kopen, mede omdat de club in 2018 precies een eeuw bestaat. Dat moet vandaag gebeuren, want om 19 uur start de veiling in De Burcht in Amsterdam. De club heeft de afgelopen week geld verzameld en gaat daarmee proberen het hoogste bod te plaatsen.

 

 

Waardeer deze site!

Onze content is gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

Mijn gekozen waardering € -

Jurryt van de Vooren
https://sportgeschiedenis.nl
Specialist in sporterfgoed. Al meer dan 25 jaar de enige Amsterdammer, die is afgestudeerd op Feyenoord.