NieuwWielrennen

Twintig jaar later opnieuw kijken: Wilfried de Jong bij Parijs – Roubaix

Het is alweer twintig jaar geleden dat Wilfried de Jong zijn legendarische uitzending maakte over Parijs – Roubaix, als onderdeel van Sportpaleis De Jong. Op Sportgeschiedenis is de complete uitzending van 14 april 1998 opnieuw te zien.

In 1998 werd ik beheerder van de website van Sportpaleis De Jong – een van mijn eerste opdrachten in de grotemensenwereld.  De redactie van dit VPRO-programma was toen net druk met de opnames van wielerklassieker Parijs – Roubaix.

Elk redactielid kreeg zijn eigen taak. Renate Verhoofdstad werd met een bandrecorder naar het Bos van Wallers gestuurd om daar geluiden op te nemen. Zo was ze getuige van een legendarische valpartij. In haar verslag schreef ze: ‘Op 100 meter valt kanshebber Johan Museeuw en breekt zijn knieschijf. Ik zie hem op afstand zitten. Geen ploegleider in de buurt, wel heel veel wanhopige Belgen. Klik-klak-klik-klak. Fotografen verdringen zich om Johan.’

Precies twintig jaar later staat deze uitzending opnieuw op Sportgeschiedenis, samen met de andere vaste rubrieken van toen. Wilfried de Jong praat met Ria Stalman op de Massagetafel. De opmeters van de marathon van Rotterdam worden gevolgd. En in zijn slotrubriek maakt De Jong wat grappen over Ajax.

Waardeer deze site!

Onze content is gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

Mijn gekozen waardering € -

Jurryt van de Vooren
https://sportgeschiedenis.nl
Specialist in sporterfgoed. Al meer dan 25 jaar de enige Amsterdammer, die is afgestudeerd op Feyenoord.